Заради ремонт спря шести блок на АЕЦ „Козлодуй”

0
Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври
Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври Снимка: БГНЕС/архив

Тази сутрин започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй”. В рамките на престоя ще бъдат изпълнени планираните ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока

Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата, 26-а поред, горивна кампания. Ще продължи осъществяването на дейности и модификации, свързани с дългосрочната експлоатация на блока, съобщава "24 часа"

Плановият годишен ремонт ще се проведе при строго спазване на превантивните мерки, насочени към ограничаване на риска от заразяване с Covid-19. Допускането до работните места се извършва след контрол на телесната температура, по време на работа задължително се използват лични защитни средства, работните и санитарните помещения редовно се дезинфекцират и постоянно се поддържа висока хигиена. Направени са промени в организацията на работното време на сменния персонал, целящи ограничаване на контактите и поддържане на социална дистанция.

В ремонтната кампания като подизпълнители ще вземат участие и външни организации. Техните служители, които не са с постоянно работно място на площадката, ще бъдат допускани в централата след представяне на отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди започване на дейността.

Целта е опазване на здравето на работещите, осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки в предстоящия есенно-зимен период.

Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври. Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” работи с пълно натоварване на мощността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари