Заради повредени локомотиви БДЖ допуска претъпкани влакове

0
Залепени сме един до друг. В петък сутринта имаше над 150 човека от капацитета, заяви редовен пътник
Залепени сме един до друг. В петък сутринта имаше над 150 човека от капацитета, заяви редовен пътник Видео: NOVA

В мотрисите се допускат много повече пътници, отколкото са местата, и така физическата дистанция между хората изобщо липсва.

Когато питат защо се случва това, отговорът е, че има повредени локомотиви и се налага да се сливат маршрути. Сигналите са за различни влакове в страната, но най-много от тях идват от пътниците на влака София - Мездра, съобщи NOVA.

Според пътници практиката да се качват повече пътници от обявените места е редовна. Те са на мнение, че не се спазват абсолютно никакви мерки. Все пак кондукторите носят маски.

Залепени сме един до друг. В петък сутринта имаше над 150 човека от капацитета. Беше трудно да се влезе или да се слезе. Забелязах, че са поставени стикери, които казват, че трябва да носим маски. Кондукторите също ни предупреждават”, обясни Илиян, който е редовен пътник.

Пътувах в събота сутринта по маршрут СофияМездра. На перона чакахме около 500 човека, а влакът беше с два вагона. Едва се побрахме в него. В действителност имахме маски. Над 1/3 от хората останаха на гарата. Нямаше физическа възможност да се качат още хора във влака”, обясни Галя Павлова, която е редовен пътник.

Според ръководството на БДЖ причината за тази ситуация е повреда на локомотив.

Заради това е било нужно пренасочване. В един кратък участък са два влака, но една композиция”, обясни зам.-директорът на Поделение за пътнически превози – София към БДЖ Пламен Митев. Той е категоричен, че при повреда винаги се търси вариант с най-малки поражения, тъй като това е инцидент.

Решението се взима, за да са доволни всички пътници. Все пак БДЖ не спря през цялата пандемия. Ако имаше друг вариант, щяхме да го предпочетем. В екстремна ситуация е невъзможно пренасочването с автобуси”, добави Митев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари