Започват проверки в МГ „Баба Тонка“

1
Ученици са подали жалби към Регионално управление на образованието Русе
Ученици са подали жалби към Регионално управление на образованието Русе Снимка: TVN

Жалби от девет десетокласници от МГ „Баба Тонка“ са постъпили днес в Регионалното управление на образованието, съобщи началникът на инспектората Росица Георгиева, предава briagnews.bg​.

Учениците, които са отличници, се оплакали, че все още не са получили стипендиите си за успех за учебната 2017/2018 година. По повод жалбите, след 1 януари 2019 година инспекторатът ще започне проверка в гимназията, за да установи дали има нарушения при изплащане на стипендиите, каза Георгиева.

Във връзка с обявеното от директора на гимназията Митко Кунчев решение да напусне директорския си пост, Росица Георгиева каза, че на 10 декември в РУО е постъпила молба от Кунчев за ранно пенсиониране. Според Георгиева, той е преценил, че ако се пенсионира сега, ще получи 10 заплати и половина. Потърсихме директора за коментар, но не успяхме да се свържем с него.

Мотивите си за напускане на поста Митко Кунчев официално обяви вчера с изявление на страницата си във Фейсбук. В писмото си той изтъква, че на 10 декември писмено е уведомил началника на РУОРусе, че напуска заеманата длъжност „поради категорично и принципно несъгласие с неговите разбирания за развитието на образованието в Русе“ .

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари