Започват празници на кварталите в Русе

1
Първите два квартала, които ще празнуват са Чародейките и Средна кула
Първите два квартала, които ще празнуват са Чародейките и Средна кула Снимка: община Русе

През 2020 година  Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе слагат начало на инициативите „Празник на квартала“, които ще се превърнат в традиция през следващите години

Целта е да се приобщят кварталите на Русе към мрежата от културни пространства и да се обедини местната общност чрез изкуство.

Първият празник ще е на 10 октомври, в събота, и негов домакин ще е квартал „Чародейка“.   Събитието ще започне в 16:00 ч. в двора на Основно училище „Никола Обретенов“. Живеещите в квартала ще имат възможност да се включат в многообразие от събития, да спечелят атрактивни награди и да се забавляват.   В програмата са предвидени занимания за всички възрасти, сред които забавни семейни игри, рисунка на асфалт, боди арт, музика и танци. Деца и възрастни ще бъдат изненадани от уникалното шоу на Спайдърмен, а специален гост ще бъде поп певицата Дивна.

На 11 октомври, в неделя, празникът ще се премести в квартал Средна кула. Той ще се проведе от 14 часа в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ под мотото „Заедно в Средна кула“. Програмата предвижда изложба „Плодородие“ и семейни игри с атрактивни награди. Специално за децата са предвидени рисунки на асфалт и боди арт, а концерт „Под ритъма на Дунав“ ще изнесат самодейни състави към читалището в квартал Средна кула. За доброто настроение на гостите ще се погрижи поп певицата Маги Джанаварова.

Партньори на Фондация „Русеград на свободния дух“ в организацията на събитията са Основно училище „Никола Обретенов“, Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1924“ и Парти център „Веселяци“. Входът и за двете инициативи е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари