Започва нова комплексна проверка в "Пирогов" по случая с Даная

0
На утрешното заседание на Министерския съвет ще бъдат представени всички тези факти, обстоятелства и развитие по казуса
На утрешното заседание на Министерския съвет ще бъдат представени всички тези факти, обстоятелства и развитие по казуса Снимка: Снимка: Facebook

На утрешното заседание на Министерския съвет ще бъдат представени всички тези факти, обстоятелства и развитие по казуса

Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на здравеопазването и двамата заместник-министри доц.Михаил Околийски и доц. д-р Петко Стефановски, д.м, проведоха среща с Ани Стоянова, Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването.

Пред ръководството на ведомството те настояха за отстраняване на директора на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов посочи, че като принципал на лечебното заведение, министърът на здравеопазването е предприел всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия директор на "Пирогов", съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По време на срещата Ани Стоянова беше информирана за всички действия, предприети от страна на министерството по случая с дъщеря ѝ Даная, а в следващите дни предстои да бъде представен и докладът от повторната проверка на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и констатациите в него.

Междувременно още вчера от Министерството на здравеопазването е разпоредена нова проверка. Тя следва да бъде осъществена незабавно от комисия, в състава на която да бъдат включени по двама представители от ИАМН, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителна агенция по лекарствата и служители от Звено "Вътрешен одит" на Министерството на здравеопазването.

При необходимост в хода на проверката е предвидена и възможност за привличане на допълнителни експерти.

Проф. Гетов пое ангажимент на утрешното заседание на Министерския съвет да запознае правителството с всички тези факти, обстоятелства и развитие на казуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари