Назначиха проверка в "Пирогов" за смъртта на 15-годишната Даная

0
Директорът на болницата настоява за писмени обяснения от всички специалисти, които са имали отношение към случая
Директорът на болницата настоява за писмени обяснения от всички специалисти, които са имали отношение към случая

Директорът на болницата настоява за писмени обяснения от всички специалисти, които са имали отношение към случая

Изпълнителният директор на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров нареди проверка за смъртта на 15-годишната Даная, информира bTV.

Преди четири месеца момичето, което е със специфично хематологично заболяване, изпада в мозъчна смърт. След разрешение на семейството то стана донор на четирима души, които пък получиха шанс да живеят с част от нейните органи.

Майката на Даная обаче иска да разбере какво се е случило в лечебното заведение и наистина ли детето ѝ не е можело да бъде спасено.

В своята заповед д-р Валентин Димитров посочва, че назначава проверката заради твърденията и обвиненията в репортаж на bTV към „Пирогов“ и медицинския персонал за допуснати пропуски при лечението на Даная.

Той настоява за писмени обяснения от всички лекари, медицински сестри, специализанти и медицински специалисти на повикване, имащи отношения към случая, както и да се изискат графиците на дежурните медицински лица по времето на хоспитализацията на момичето. Срокът определен за това е до 10:00 часа на 18 септември.

Изпълнителният директор на лечебното заведение иска и предложения за наказания, ако бъдат констатирани нарушения. В заповедта си той отбелязва, че лично ще осъществява контрол по изпълнението ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари