Започнаха съкращенията на работници в завод „Арсенал“ в Казанлък

0
350 човека остават без работа
350 човека остават без работа Снимка: БГНЕС

Започнаха съкращенията на работници в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък.

В края на миналия месец ръководството на предприятието изпрати уведомление до Бюрото по труда в Казанлък, че ще освободят от работа 2 000 души, но представители на синдикатите прогнозираха, че броят на съкратените ще бъде по-малък, съобщава БНР.

Уведомлението за съкращаването на 2 000 души от оръжейния комплекс „Арсенал“ бе изпратено до Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Казанлък на 25 март. Като основна причина за решението на ръководството бе посочен спадът на поръчките към завода и заради трудната и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци.

Съкращенията в момента вървят, но по всяка вероятност няма да се стигне до пълната бройка на обявените такива. Говорим всеки ден с Бюрото по труда„, обясни областният координатор на КНСБ в Стара Загора Галина Кирчева. И допълни: „При нашите разговори с тях се установи, че към момента тенденцията е за не повече от 350 човека. Надяваме се по всяка вероятност да се стигне до съкращаване на пълния брой заявени служители“.

В момента в оръжейницата работят близо 9 000 души.

Заради опасността от заразяване с COVID-19 предприятията в Казанлък и Мъглиж бяха затворени за две седмици в края на март. След това работата бе възстановена при засилени изключително строги противоепидемиологични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари