Започнаха рокадите по върховете на митниците

0
Предстояли още смени в приходната агенция
Предстояли още смени в приходната агенция Снимка: Велко Ангелов / Капитал

Първите рокади в митниците, след като бяха преструктурирани, вече са факт, пише “24 часа”.

Предстояли още смени по върховете на приходната агенция, твърдят запознати.

Заместник-директорът на АгенцияМитници” Юлиан Мирков е бил освободен от поста на 23 януари със заповед на финансовия министър Владислав Горанов.

От митниците потвърдиха за промяната. Оттам обясниха също, че Мирков посочил в молбата си лични причини за напускането си.

Юлиан Мирков е в системата на митниците от 2004 г. От 2009 г. той оглавяваше митническото разузнаване и разследване в Митница “Столична”, а от 2013 г. е и заместник-началник.

Новият заместник на шефа на митниците Георги Костов е Георги Александров. Той идва в София няколко дни след като бе посочен от ръководството на агенцията като началник на Митница “Тракийска”.

Неговото място там пък е заел Георги Костадинов - засега временно като изпълняващ длъжността.

С поста си се е разделил и директорът на Митница “Северна морска” Светлан Савов. Длъжността му е поела Виолета Конова, която му бе заместничка.

Рокадите започнаха, след като от 7 януари митниците бяха основно преструктурирани.

С нов устройствен правилник след промени в Закона за митниците аерогара София, Бургас, Варна, Лом, Пловдив, Свищов, Столична, Русе и Югозападна бяха трансформирани в пет териториални дирекции - “Тракийска”, “Югозападна”, “Дунавска”, “Северна морска” и “Южна морска”. Финансовият министър получава правото да създава, преобразува и закрива териториални дирекции.

Според новия устройствен правилник шефът на АгенцияМитници” Георги Костов има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови териториални структури.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари