Започнаха финансова проверка в Спешна помощ - Русе

0
Шофьор: Казват, че има наплив тук за шофьори. Да ги видим. Да гледат кървища и кофти сцени всеки ден
Шофьор: Казват, че има наплив тук за шофьори. Да ги видим. Да гледат кървища и кофти сцени всеки ден Снимка: Русе Медиа

Напрежението в Центъра за спешна помощ в Русе продължава и днес, но в присъствието на проверяващи от Министерството на здравеопазването и новия директор д-р Иванка Маринова.

Въпреки че 8 от подадените общо 47 молби за напускане на лекари, фелдшери, медицински сестри и шофьори от Центъра за спешна помощ в Русе вече са оттеглени, напрежение продължава да има. След като вчера министър Кирил Ананиев разпореди проверка на финансовото състояние, днес експертите работят.

Новият директор д-р Иванка Маринова пък встъпи в длъжност и коментира ситуацията: "Състоянието на центъра е много добро. Доколкото имам информация, нещата са правени по правилния начин. Проверките са просто за да се изчистят някои обвинения, които изпратиха колегите до медиите за финансови злоупотреби, и смятам, че трябва да стартирам на чисто".

Сред категорично несъгласните с условията на труд е шофьорът Владимир Димитров, който няма намерение да оттегли заявлението си за напускане: "Казват, че има наплив тук за шофьори. Да ги видим. Да гледат кървища и кофти сцени всеки ден".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари