Започнаха да затварят заведения в „Слънчев бряг”

0
Комисията за защита на потребителите (КЗП) затвори
Комисията за защита на потребителите (КЗП) затвори

Комисията за защита на потребителите (КЗП) затвори временно оборотен нощен бар в курорта „Слънчев бряг”. Причината е, че инспекторите от ведомството са установили,  че туристическият обект предоставя услуги, без изобщо да е категоризиран.

В края на юни собствениците на същия бар са осуетили проверка на контролния орган, но по-късно от КЗП пак се върнали и установили нарушението, което според разпоредбите на Закона за туризма ще бъде гарнирано и с парична санкция, чийто размер може да достигне до 10 хил. лв., предаде clubZ.

От началото на сезона инспекторите на КЗП са извършили над 1000 проверки на различни видове заведения за хранене и развлечения, разположени на територията на морските градове и курортните комплекси. Около 580 от тях са по Северното Черноморие, а останалите – по Южното. Близо 25 заведения временно са затворени поради липса на категоризация.

Други констатирани нарушения са свързани с обявяването на цените и грамажите в лист и карт менютата – някъде те изцяло са липсвали, а на други места цените са били посочени само в евро. Част от заведенията са подвеждали потребителите със заблуждаващи надписи за вида и категорията си или пък са предоставяли услуги, които не отговарят на изискванията за определената им категория.

През целия летен сезон на разположение на туристите са постоянните приемни на КЗП в големите морски градове и курортни комплекси, в които те могат да получат консултация за своите права или да подадат жалба по повод конкретно нарушение. За определени периоди ще работят и временни офиси в по-малките курорти. Такива ще има в Каварна, Царево, Китен и Обзор.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари