Започна ремонт на главния път Русе - Велико Търново

3
Районът е обозначен със светофарна уредба и сигналисти
Районът е обозначен със светофарна уредба и сигналисти

Започнаха ремонтните дейности на главния път I-5 Русе – В. Търново в участъка в село Поликраище

Работата по него е със средства по текущ ремонт и поддържане, като целта е да се възстанови нормалното движение и преминаване по натоварения път, който е в лошо експлоатационно състояние. От миналата седмица екипи на “Пътни строежи – В. Търново” стартираха работата по участъка в района на разклона за село Янтра. Предвиден е за ремонт участък от 3,1 км от пътя, а дейностите се очаква да приключат в рамките на месец. Районът е обозначен със светофарна уредба и сигналисти, пише Янтра Днес.

“Предвидено е фрезоване на настилката и цялостно преасфалтиране на участъка с т. нар. набита фракция. Ще бъдат изграждани четири повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на селото с оглед забавяне на скоростта на преминаващите превозни средства и повишаване на безопасността за движение”, уточни инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – В. Търново.

Отделно за главния път Русе – В. Търново се предвижда да бъде изготвено задание, което да остойности колко средства ще са необходими за ремонт на целия участък от 70 км, който преминава през територията на областта.

Пътят ще бъде разделен на два подобекта – единият от границата на областта с Русе до Поликраище, а другият участък е от Поликраище до границата с област Габрово.

В момента тече изкърпване на настилката на път I-5 Русе – В. Търново и в района на Полски Тръмбеш. Ремонтни дейности има и на път I-3 Плевен – Русе. Екипи на пътноподдържащата фирма има и на третокласния път 5502 Килифарево – Ялово, където е предвиден ремонт на цялата дължина на участъка. Движението се осъществява поетапно в една лента и се регулира с пътни знаци и сигналисти, а крайният срок за приключването на ремонта е 30 юни.

По републиканската пътна мрежа текат и мероприятия по отводняване, почистване на регули от наноси, кал и фракция, както и почистване на растителността, за да се подобри видимостта. Заради интензивните дъждове вчера на Мишеморков хан отново се наложи отстраняване на паднала скална маса на път II-55 Проход на Републиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Верно ли? Не може да бъде ...!
    Явно е скоро време, че няма да видим магистрала ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари