Започна предизборната кампания

0
Тя ще продължи точно 1 месец, до деня на вота
Тя ще продължи точно 1 месец, до деня на вота Снимка: Webcafe.bg

Тя ще продължи точно 1 месец, до деня на вота

Предизборната кампания за парламентарните и президентски избори на 14 ноември започна. Кампанията ще приключи на 12 ноември в 24:00 часа - до деня за размисъл, който е на 13 ноември.

23 са кандидат-президентските двойки за предстоящия вот за президент и вицепрезидент. Те са издигнати от 12 партии и 5 коалиции.

Хиляди са кандидатите за народни представители във всички 31 многомандатни избирателни райони, които ще се борят за 240 места в 47-ото Народно събрание. Те са представени от 20 партии и 7 коалиции.

С машини на тези избори ще се гласува в 9400 секции, като в 2119 секции се очаква да бъде поставено второ устройство. Прогнозният брой на секциите е над 11 640, а право на глас имат над 6 708 000 души. Гласуването ще се осъществява на една машина и с една смарт карта и за двата избора.

Ако се стигне до втори тур на президентските избори, гласуването ще е на 21 ноември.

Изборният кодекс забранява в рамките на предизборната кампания публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията. В рамките на тези 30 дни не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции. Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

Предизборната кампания се води на български език, а предизборните събрания са публични.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари