Започна поставянето на информационни плакати в Русе

1

Нова заповед за по-строги мерки за безопасност на територията на Община Русе издаде кметът Пенчо Милков.

С нея ще се контролира спазването на забраната за посещения на паркове, детски и спортни площадки, за което ще се следят служителите на звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“. Те ще правят обходи, като ще приканват нарушителите да напуснат съответните места. При необходимост на помощ ще бъдат извикани и участниците в доброволното формирование на Община Русе, които да се включат в обходите.

Собственици на домашни любимци могат да ги разхождат при нужда, а собствениците на магазини имат задължението да не допускат събирането на повече от двама души над 60-годишна възраст в помещенията, където се предлагат съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито. Те трябва да изискват да се спазва дистанция от най-малко 1-1,5 м между хората.

Специални указания са дадени и за гробищните паркове. Гражданите, които ходят там, също трябва да се движат на 1,5 м един от друг, да носят лични предпазни средства и да не се струпват на групи. Поставянето на паметници, надгробни плочи и изкопаване на гробни места ще става само в интервала от 13 до 18 часа. Работниците ще са най-много двама, снабдени с лични предпазни средства и ще спазват дистанция от 1,5 м.

В Русе и населените места вече започна и поставянето на информационни материали за опасностите на COVID – 19 и способите за превенция, информира Русе Медиа. Плакатите могат да се видят на местата за разлепване на обяви и на спирките за градския транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари