Пенчо Милков: Явно не се справяме и създаваме нарушители

4
Трябва да помислим какво да направим, за да не се нарушават обществените правила, отбеляза кметът на Русе
Трябва да помислим какво да направим, за да не се нарушават обществените правила, отбеляза кметът на Русе Снимка: Facebook

Трябва да помислим какво да направим, за да не се нарушават обществените правила, отбеляза кметът на Русе

"Има много натрупана агресия в обществото. Тя избива не само в агресия към други хора, но и към средата ни на живот". Това отбеляза кметът на Русе Пенчо Милков. Другият сериозен проблем е усещането, че няма да се получи санкция за тези действия, отбеляза кметът.

"Трябва да помислим какво да направим, за да не се нарушават обществените правила. Явно не се справяме и създаваме нарушители".

Една от мерките, които предприемат в Русе, е разполагането на камери. Градът вече разполага с 1002 устройства.

"Това оказва подкрепа. Дали сме достъп и на МВР в реално време. Правим опит да намалим ширещата се вандалщина. Многократно сме хващали нарушители. Те заплащат щетите, които са предизвикали. Имаме и много дела в Районна прокуратура за унищожаване на общинско имущество".

Пенчо Милков разказа в предаването "Преди всички" по БНР как човек е стрелял с пистолет срещу стъклото на спирка от градския транспорт.

"Който разрушава по този начин обществено имущество, малко му трябва да наруши и други норми".

Кметът е водил и преписки за изрисуване на сгради. "Колкото пъти нещо се счупи, ние трябва да го оправим. Колкото пъти се замърси, трябва да го почистим. Хората чупят и замърсяват, когато са свикнали да живеят в такива среда."

Няколко са местата, които предизвикват повишен интерес от страна на вандалите, отбеляза той. "Има хора, които носят спрей в джоба и смятат, че ако някъде се подпишат са велики. Приканвам ги да нарисуват картина".

Кметът отчете и проблем с хора, които са доста над детската възраст, но се събират на детски площадки и употребяват алкохол, а с теглото на тялото си чупят уредите. "Паметникът на моряка също е любимо място на една група хора със странно поведение. Надлезът на бул. „България“ го чупят за пореден път, въпреки видеонаблюдението и осветлението. Колкото е по-красиво нещо, толкова по-любимо е за унищожителите".

Камерите и дейностите в последните години доведоха до хора, които са санкционирани, отбеляза Милков. "Но обществото губи страшно много пари. Само за ремонт на детските площадки в Русе годишно отива бюджет от 150 хиляди лева. Той приключва още до септември".

Към вандализма кметът прибавя и умишленото замърсяване на околната среда. "Строителни материали се струпват в определени зони".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    31
    Анонимен
    Като ти е ясно, че явно не се справяш, защо се кандидатираш пак?
  • 2
    30
    Интересно
    Никъде Кметът не е писал женен ли е, разведен ли е, повторно женен ли е. Този крие информация за себе си, а е публична личност. За личност е спорно. По-скоро е Омразна Натрапена и избрана особеност. Мелез някакъв
  • 2
    29
    ОТКК и БЗП
    Скъпият ни Смехурко, да се притеснява той самия какво е създал със семето дето го пръска наляво и надясно. Ако е създал Лъжци и Боклуци като него, е тогава направо изтривай от картата този град..
  • 5
    28
    Няма проблем
    Явно нито имаме нужда от толкова общински съветници, нито от такава администрация от близки и роднини, които изобщо не работят за гражданите, а явно само са личния си интерес. Пишман от хрантутници !
  • 4
    27
    Данъкоплатец
    Да изобщо не се справяте с нищо! Снощи фучат мотори с 200 по бул. Христо Ботев, международното, пътя към русофилите и къде ли още не. Полицията с работно време до 17 часа, са си били камшика още в 16ч, а денем са на сянка фотографи. Никва борба, градът се бил предал, крадът потъна тотално във водния цикъл, ама щрауса си заровил главата в пясъка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари