Започна фестивалът на туристическите забавления и анимации в Русе

1

Вечерната програма включва Биг Бенд парад с участието на Орлин Павлов

18-ото издание на изложението „Уикенд туризъм“ и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации за поредна година събраха стотици русенци и гости на града при откриването си днес.

Чрез всички участници възможностите и красотата на Русе ще могат да достигнат до хората от страната и чужбина. Постарахме се тези 3 дни да бъдат наистина незабравимо изживяване. Благодаря на Министерството на туризма, Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, както и на всички колеги, които работят по организацията на двете събития“, каза кметът Пенчо Милков.

Най-значимото туристическо събитие в Дунавския регион се провежда от 11 до 13 май и включва богата програма. Тя започна с демонстрация на прабългарски ритуали и бойни техники от „Багатур“, както и изпълнения на Студио за съвременни танци „Фрийдъм“ и танцовата формация към читалище „Гюнеш“, съобщиха от Община Русе.

Следобед се проведе и кулинарното шоу на Иван Звездев, който готви за русенци на централния площад.

Станалият емблема на фестивала атракцион - балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17:00 до 19:00 ч., а в 18:00 ч. започва „Биг Бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи атракции, изложби и изпълнения на Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 ч., а от 19:00 до 20:30 ч. поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9:00 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“, а от 11:00 ч. започва кулинарната надпревара „Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ „Иван П. Павлов“.

В 19:00 ч. на сцената до Съдебната палата група „Скандау“ ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. В 20:10 ч. започва ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари