Запален комин на жилищен блок на улица "Шести септември"

1
През изминалите почивни дни екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 10 сигнала
През изминалите почивни дни екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 10 сигнала

През изминалите почивни дни екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 10 сигнала.

Вчера по обед, 12:00 - 12:35 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН са ликвидирали запалване в комин на жилищен блок, намиращ се на улица "Шести септември" в гр. Русе. Не са нанесени щети при инцидента. За времето 13:12 - 13:40 часа екипът е ликвидирал и пожар в отпадъци в метален контейнер  на бул. Мидия Енос в гр. Русе. Още две произшествия са наложили намесата на огнеборците от Първа РС ПБЗН вчера.

В 16:59 часа са гасили отново запалване на отпадъци в метален контейнер, този път на бул. Гоце Делчев, а в 20:21 часа са пратени в бл. 44 в русенския квартал „Дружба, където са се самозапалили сажди в комин във вход Б. При произшествията не са нанесени щети.

В събота сутринта, за времето от 10:34 до 11:21 часа служители от Първа РСПБЗН - Русе с един автомобил са изпратени на сигнал за самозапалили се сажди в комин на адрес в Русе, на ул. Борисова. При инцидента няма пострадали.  

По-късно в 11:21 часа екип от Първа РСПБЗН е пратен за премахване на прекършени клони на дърво в района на до блок МНО-4 в русенския квартал „Дружба-3“. В 13:05 часа пожарникарите от същата служба са посетили още един такъв сигнал, този път на адрес на ул. Генерал Кутузов в Русе. Екип на Втора РСПБЗН в 16:00 е посетил адрес на ул. Измир в Русе, където са били запалени отпадъци в метален контейнер за смет.

В 17:15 часа пожарникари от Първа РСПБЗН са пратени също на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер, намиращ се на ул. Студен кладенец. В полунощ срещу неделя екип на Втора РСПБЗН е пратен за времето от 00:11 до 01:00 часа на сигнал за пожар в с. Ново село. Там е възникнало запалване в изолацията на захранващ електропровод към къща. Преди пристигане на екипа собственикът е успял да изключи електрозахранването от предпазители и да загаси запалването с прахови пожарогасители.

Пожарникарите са извършили оглед на подпокривното пространство на къщата с термовизионна камера. Не е имало опасност от вторично запалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари