Запален комин в квартал "Чародейка"

1
При инцидента не са пострадали хора, няма данни и за нанесени щети
При инцидента не са пострадали хора, няма данни и за нанесени щети Снимка: Кис 13 / архив

Екипите на РДПБЗН – Русе са имали 8 излизания по сигнали за произшествия и инциденти през денонощието.

За времето от 01:52 до 13:07 часа екипи от Първо и Второ РСПБЗН в Русе са гасили пожара на ул. Бялкан в Русе.

Между 09:25 и 19:30 часа служители от РСПБЗН-Две могили и сектор СОД-Русе са участвали при ликвидиране на възникнал пожар в сухи треви и храсти в иглолистна гора в землището на с. Батин, на площ от около 20 000 кв.м. При произшествието са насесени щети на иглолистната гора. Според огнеборците най-вероятната причина за възникналия пожар е небрежност при боравене с открит огън.

Екип на Втора РСПБЗН в Русе, за времето от 11:41 до 12:25 часа, е гаси пожар в отпадъци в метален контейнер на ул. Братя Миладинови в Русе. Произшествието е ликвидирано на площ от около 1 кв.м., без щети.

От 11:59 до 15:15 часа пожарникари от Бяла са били пратени да гасят запалване в сухи треви и храсти в землището на с.Копривец, в местност “Радина яма“. Произшествието е ликвидирано на площ около 40000 кв.м., без щети.

В 11:59 часа екип от РСПБЗН-Две могили също е пратен на сигнал за пожар в сухи треви и храсти, който е възникнал до с.Пепелина в изоставена площадка. Произшествието е ликвидирано на площ около 145000 кв.м., без щети.

В 13:11 часа е постъпил сигнал за още един пожар в сухи треви и храсти в гр. Русе, местност “Слатина“ до ж.п.гара Север. Запалването е потушено на площ от около 1000 кв.м., също без материални загуби.

Друг пожар в сухи треви и храсти е имало и в землището на с. Ценово. Той е гасен от пожарникари от РСПБЗН – Бяла, за времето от 16:18 до 18:15 часа, като е ликвидиран на площ от около 50000 кв.м., без щети.

Вечерта, за времето от 18:33 до 20:10 часа, екип от Първа РСПБЗН-Русе е работил на адрес в жк „Чародейка“ в Русе, където е възникнало запалване в комин на вход в блок 403. При инцидента не са пострадали хора, няма данни и за нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари