Заловиха бракониери на язовир "Жребчево"

4

Заловиха бракониери на язовир "Жребчево" с голямо количество риба

Унищожени са мрежи на река "Тунджа" и язовир "Жребчево" , спасен е над 50 кг толстолоб

Успешна акция от ИАРА Стара Загора след подаден сигнал от доброволци на ЦРОО и наблюдение, продължило 3 дни, на язовира са заловени 4 лица с голямо количество мрежи и уловена в тях риба. Иззета е и гумена лодка. При опит да избягат, бракониерите се блъскат в голям камък на язовира.

Колата е конфискувана от оказалите по-късно съдействие полицаи.Съставени са 4 акта за нерегламентиран стопански риболов.

При една от многото акции на ЦРОО и ИАРА на язовир "Жребчево"  за последния месец, от местност "Паничерево" са извадени 150 метра хрилни мрежи.От мрежите е освободен огромен толстолоб (над 50 кг.)Риби като тази са изключителна рядкост, дори и на големи язовири като Жребчево.

При нощна проверка между ЦРОО и ИАРА на язовир "Жребчево" , от местност "Мантинелата" са извадени 150 метра хрилни мрежи. Една от освободените и върнати във водата риби е есетра!В хода на проверката от местност "Паничерево" са извадени още 450 метра хрилни мрежи.Уловената риба е върната обратно във водата.

След подаден сигнал от любители риболовци, ЦРОО и ИАРА извършиха проверка на баластриери при река Тунджа.От водата са извадени 300 метра хрилни мрежи.Във водата са върнати костури, каракуди и линчета.

Активността на доброволците на ЦРОО в цяла България е изключително голяма. Има заловен мрежар на Пчелина, токаджии с огромно количество риба на Ястребино, унищожени кошове за раци и още много мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари