Извадиха 400 метра бракониерски мрежи от язовир "Александър Стамболийски"

1
Бракониерските пособия са иззети, рибата е върната във водата
Бракониерските пособия са иззети, рибата е върната във водата

Бракониерските пособия са иззети, рибата е върната във водата

Габровски служители на ИАРА са извършили нощна проверка по вода на язовир „Ал. Стамболийски“. При обхода са открити и извадени 150 м мрежи. При друга проверка на същия язовир са намерени още 250 м нелегално заложени мрежи. Бракониерските пособия са иззети, рибата е върната във водата, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.

При проверка на язовир „Ястребино“ инспектори от ИАРА сектор „Рибарство и контрол Русе“ са открили и извадили бракониерска мрежа. Не е имало уловена риба в нея. Проверени са любители риболовци на язовира, съставени са актове за задържане на маломерна риба.

Русенските надзорници са извършили проверка и на общинския язовир „Липник“. Съставени са актове на риболовци за различни прегрешения.

Екип от ИАРА - Варна е предотвратил поредното посегателство в морски води. В близост до Пристанище Варна инспекторите са заловили лице, което извършва стопански риболов на черна мида. Уловът от 75 кг миди е върнат обратно във водата. На нарушителя е съставен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари