Захари Карабашлиев представя новия си роман в Русе

0
Писателят Захари Карабашлиев е едно от най-ярките имена в съвременната българска литература
Писателят Захари Карабашлиев е едно от най-ярките имена в съвременната българска литература

Захари Карабашлиев ще представи в Русе новия си роман „Хавра“, който вече се радва на огромен интерес.

Събитието ще се състои на 17.11.2017 г., в книжарница Сиела, Mall Rousse от 18:30 часа.

Писателят Захари Карабашлиев е едно от най-ярките имена в съвременната българска литература. Първият му роман „18% сиво“ пожъна успех сред читателите и е носител на наградата „Цветето на Хеликон“ за 2008 г. През 2009  г. печели и наградата “Вик” за роман на годината, заедно със „Захвърлен в природата“ от Милен Русков. Скоро българските зрители ще могат да гледат филм по романа на Захари Карабашлиев „18% сиво“.

Авторът с нетърпение очаква срещата с русенските си читатели и ще ги очаква в книжарница Сиела на 17.11.2017 г. от 18:30 часа.

Откъс от романа „Хавра“:

Има ги в живота на всеки. С тях първо не се понасяш, а после не се разделяш, поне веднъж се скарваш жестоко или се сбиваш, или и двете. Те са тези, които закачат прякори, които знаят за теб повече от родителите ти. Тези, които те познават такъв, какъвто си бил преди, и отказват да те приемат такъв, какъвто си мислиш, че си сега. Те са твоите свидетели и участници в порастването. Те са некоректни, несправедливи, нелепи, несъобразяващи се, нетактични, неуместни, небрежни, незачитащи постиженията ни, неразбиращи новите ти увлечения, неприемащи промените ти, непризнаващи развитието ти (особено „духовното“). Но пък те са тези, които знаят най-вътрешното твое Ти и които те помнят по-добре от самия теб. Детски приятели. В живота на всеки има поне един от тях.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари