Загуба на Дунав срещу Берое ще е "пагубна" за отбора

0
Драконите" трябва много да внимават в тази среща, защото историята показва, че когато загубят от Берое, отборът почти винаги изпада
Драконите" трябва много да внимават в тази среща, защото историята показва, че когато загубят от Берое, отборът почти винаги изпада

Днес със срещата между Дунав и Берое се открива 20-ия кръг на Първа професионална лига.

Двата тима излизат един срещу друг в 17:30 часа на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Символичните домакини ще опитат да се върнат на победния път, след като загубиха последните си два мача в първенството. Гостите също не спечелиха последните си два двубоя, но при тях ситуацията е малко по-добра, тъй като те направиха две ремита. Със сигурност обаче и старозагорци няма да имат нищо против да си тръгнат с трите точки от тази среща, информира Sportal.bg.

Много любопитен момент обаче е, че евентуална загуба на Дунав може да има символично значение. "Драконите" трябва много да внимават в тази среща, защото историята показва, че когато загубят от Берое, отборът почти винаги изпада. Досега русенци имат само три домакински поражения от заралии в елита, като в два от тези случаи след това изпадат в "Б" група.

В състава на Дунав нямат много проблеми преди мача, като единствено Марио Петков е контузен и няма да може да вземе участие в срещата. Треньорът Веселин Великов най-вероятно ще заложи на Луков на вратата и Джалилов, Патев, Милчев и Атанасов в отбрана. Ненов, Аясс, Димов и Карагерен ще са карето в халфовата линия, а в предни позиции ще действат Муйеци и Будинов.

В същото време в Берое контузени за този мач са Кирилов и Божилов. В тяхно отсъствие треньорът Ферарио Спасов се очаква да пусне в игра Перниш под рамката и Василев, Иванов, Георгиев и Пенев в защита. Като и Райнов ще действат в средата на терена, а по крилата ще започнат Карачанаков и Цонев. В атака пък се очаква да започнат Мапуку и Охене.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари