„Задържане под стража“ за телефонен измамник, които действал от Румъния

1
Васил и Мартин били задържани след като влезли в страната през Дунав мост
Васил и Мартин били задържани след като влезли в страната през Дунав мост

41-годишният Васил П. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура.

Той е привлечен като обвиняем за измама, извършена повторно. Съучастникът му – 30-годишният Мартин Д., е под домашен арест, с определение на Варненския районен съд от вчера, 4 март, след като е бил привлечен като обвиняем за измама.

На 27 февруари тази година възрастна жена от Варна е въведена в заблуждение, че помага на полицията да задържи опасни телефонни измамници. На мястото, където измамената изхвърлила поисканите 3700 лева от мним полицейски инспектор, се появил 64-годишният Йордан Й., който взел сумата.

Чрез Васил, който действал като муле, двамата били установени. Мъжете се намирали в Румъния, откъдето ръководели измамата. След като влезли в страната през Дунав мостРусе, Васил и Мартин били задържани и конвоирани до Варна.

За Йордан Й. Районната прокуратура във Варна също внесла искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдът обаче не е уважил искането на обвинението и му взел най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Срещу определението на Варненския районен съд е внесен протест от Районната прокуратура, който ще се разгледа утре в Окръжния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари