Задържаха жена, завлякла с близо 4 000 лева трудноподвижен пенсионер в Пловдив

0
48-годишната измамница е направила самопризнания
48-годишната измамница е направила самопризнания Снимка: iStock

Задържаха жена, измамила с голяма сума пари трудноподвижен пенсионер, съобщиха от полицията.

В средата на юли, близки на 78-годишен жител на Пловдив, са установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията, съобщи Дарик.

В хода на стартиралото разследване, полицаите са събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево. Изяснено е, че на 18 юли, тя е заговорила седналия на пейка, трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става.

Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близкия банкомат. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, от където той изтеглил и й предал 3000 лева.

Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име. При задържането й извършителката е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия.

С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение и е наложена е мярка “парична гаранция”.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари