Задържаха зъболекаря, който лъгал пациенти за десетки хиляди левове

5
Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление
Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление

Днес, 18.02.2021 г., с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Перник за срок до 72 часа е задържан И.П. (на 34 години).

Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага, пишат от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

В хода на разследването е установено, че в периода от м. януари 2020 г. до 15.09.2020 г., в клиника в гр. Перник, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева.

Спрямо обвиняемия И.П. е взета мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната.

Предстои Районна прокуратураПерник да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.П.

Д-р Ивайло Петров е на 34 години. Завършва висшето си образование в София. Именно от столицата започват и първите му измами. Потърпевши от него са не само пациенти, а и зъботехници. Схемата почти винаги е една и съща. Всичко започва с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.

"Поиска ми капаро от 300 лева. След още 2 посещения каза, че иска да се плати цялата сума от 900 лева", разказва Райчо Лютаков, пострадал от зъболекаря пред Нова телевизия.

В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, но без да извърши манипулацията, твърдят други потърпевши. При трети е правил това, за което му е платено. Или поне така им казвал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари