Задържаха рекетьори, заплашвали баба с убийство

0
Владислав не изглежда толкова смел в настоящето си положение
Владислав не изглежда толкова смел в настоящето си положение Снимка: 24 часа / Елена Фотева

Двамата тарикати остават в ареста.

49-годишен мъж от Свищов и 23-годишен бургазлия са действали в обща схема за телефонни измами заедно с Вeлислав П. от Свищов, който от 14 януари е с постоянна мярка задържане под стража.

Районните магистрати в Бургас оставиха 30-годишния Велислав зад решетките след извънредно заседание в събота. По време на делото стана ясно, че в продължение на месец той тормозел възрастна бургазлийка като я заплашвал дори с убийство.

До ареста на изнудвача се е стигнало след сигнал от служител в банка «ДСК» в ранния след обед на 12 януари,, че в момента в клона на банката, разположен на ул. «Васил Априлов» се намира жена, желаеща да изтегли голяма парична сума.

След проведени разговори с 71 годишната бургазлийка, живееща в ж.к. "Изгрев", криминалистите установили, че става въпрос телефона измама.

Полицейските служители предприели оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия около домашния адрес на бургазлийката, която следвайки указанията по мобилния си телефон, изхвърлила плик с парична сума през терасата на жилището си. В момента на прибирането на плика, служителите от Първо Районно управление – Бургас задържали криминално проявения Велислав П. от Свищов.

Последвала операция с участието на служители от Първо и Пето Районни управление – Бургас, отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от ОДМВР - Стара Загора, при която са спипани още двама криминално проявени мъже : В.Ф., 49 годишен от Свищов и Д.П., 23 годишния Д.П. от Бургас. Те използлави „Алфа Ромео“ с великотърновска регистрация. Двамата мъже са задържани в Гурково, обл. Стара Загора. Разследването показало, че 71-годишната бургазлийка първоначално е заблудена по класическата схема «пострадал роднина», а след това многократно е била заплашвана по телефона.

В продължение на месец - от 15.12.2016 г. до 12.01.т.г. тя е предала на еденият от бандата – 23-годишния бургазлия Д.П. крупната сума от 32 хил. лв. Пускала е парите в торби или пликове през терасата на дома си. Засега с постоянна мярка задържане под стража е само Велислав.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари