Задържаха микробус с нелегално гориво на булевард „България“

0

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе задържаха над 1600 литра нелегално гориво, пренасяно във варели в товарното помещение на ван с българска регистрация.

На 12.09.2017г., при извършен обход в района на бул. „България" в гр. Русе,  инспекторите от сектор „Оперативен контрол" забелязват съмнителен автомобил „Фиат Дукато".  Със светлинно-звуков сигнал автомобилът е спрян за проверка.

В товарното помещение на микробуса са открити 8 броя метални варели, съдържащи синя течност с мирис на нефтопродукт. Общото измерено количество на горивото в 8-те съда е 1622 литра. От шофьора на превозното средство и спътника му са поискани документи за произход на петролния продукт и платен или начислен акциз. Те не могли да предоставят такива документи и горивото е задържано. От откритата стока са взети проби за лабораторен анализ.  

Двойният размер на дължимия акциз за установеното гориво възлиза на 2100лв. Административнонаказателно производство предстои да бъде образувано във връзка със случая. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари