Митничари задържаха 1200 литра гориво без документи в Русе

1
Горивото е иззето. Взети са проби за лабораторен анализ
Горивото е иззето. Взети са проби за лабораторен анализ Снимка: Архив

Горивото е иззето. Взети са проби за лабораторен анализ

Митнически служители от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе задържаха 1200 л гориво без документи за платен акциз.

На 24.08.2023 г. митническите инспектори селектират за проверка склад, собственост на физическо лице, в района на Русе. След като получили достъп до имота със съдействието на служители от ОД на МВР – Русе, те открили в помещението четири пластмасови съда с различна вместимост, съдържащи 1200 литра течност с вид и мирис на нефтопродукт. В рамките на проверката лицето, стопанисващо постройката, не е представило документи за платен и начислен акциз.

Съхранението на акцизни стоки – енергийни продукти без документи за платен, начислен или обезпечен акциз представлява административно нарушение по чл. 126 от ЗАДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    7
    Ко?
    Че аз доскоро имах два тона нафта в мазето си. В метални контейнери, останала още от времето на дядо ми. Че то всеки тракторист си държи поне по тон нафта в сайванта за непредвидени ситуации. Как пък точно митничари ще ми нахълтват в имота? Ама аз имам и към половин тон ракия събирана от 60 години поне! Нещо бележки за акциз ли ще ми искат?
  • 5
    6
    do 1
    Ти като си купиш 1 тон гориво от тираджиите, да не би да си пазиш бележките?
  • 3
    5
    до 3
    Не Лукойл, тези които оставят Лукойл да не плаща са мафията, гербарино.
  • 5
    4
    Хаха
    гЕРОИ! бРАВО.
  • 3
    3
    Сп
    Мафията ЛУКОЙЛ краде яко и няма наяждане вече колко години, те се хванали за 1200 литра ...........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари