Задържаха мъж, ограбил жена в Русе

0
Нурхан А. има пет осъждания за тежки умишлени престъпления
Нурхан А. има пет осъждания за тежки умишлени престъпления

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 40-годишен мъж, за извършен от него грабеж на жена, съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Нурхан А. е привлечен като обвиняем по бързо производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК, извършено в Русе

Деянието е осъществено с действия и по начин, разкриващ висока степен на обществена опасност, като наред с опита да отнеме имущество от беззащитна жена  й е причинил и леки телесни повреди и силна уплаха, тъй като с цел отнемане на личните й вещи обвиняемия силно стигнал жената за гърлото, което е довело до задушаване.

В хода на проверката по случая лицето се е опитало да избяга и да се укрие,  и  да осуети установяването на обективната истина  и събирането на доказателства.

Съдът прие доводите на прокуратура, че е налице  изключително висока степен на обществена опасност на дееца - престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Нурхан А. има пет осъждания за тежки умишлени престъпления – част от които са грабежи на жени.

Съществува реална опасност той  да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване пред АС В. Търново. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари