Задържаха четирима души при спецоперация в Русенско

4
Регистрирани са 7 престъпления, образувани са 2 досъдебни и едно бързо производство
Регистрирани са 7 престъпления, образувани са 2 досъдебни и едно бързо производство Видео: Русе Медиа

Регистрирани са 7 престъпления, образувани са 2 досъдебни и едно бързо производство

259 лица и 193 МПС са проверени днес до 14:00 часа по време на специализираната полицейска операция, която започна тази сутрин в Русенска област, съобщиха от полицията. Още към 9:00 часа вече бяха обходени няколко адреса във Ветово, където маскирани полицаи извършиха проверки на имотите и живущите, предаде Русе Медиа.

При спецоперацията в Русенска са задържани четирима души и е издирено едно лице. За различни констатирани нарушения са съставени 51 акта. Три са съставените предупредителни протоколи по ЗМВР. Инспектирани са 6 пункта за черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 5 автоморги, сервизи и депа, 12 питейни и увеселителни заведения и 15 търговски обекти. Регистрирани са 7 престъпления. Образувани са 2 досъдебни и едно бързо производство.

Полицейските действия продължават до вечерта.

По-характерни случаи:

В хода на провежданата днес операция служители на Първо РУ са установили и задържали русенец на 19 г., във връзка с постъпили сигнали за извършени кражби в гр. Русе. Престъпленията са заявени през този месец: на 15 – 16 март, извършени кражби от междуетажни площадки в блок на бул. Съединение, съответно на маратонки „Nike“ на стойност около 190 лв и на други спортни обувки от същата марка на стойност за около 160 лв.; а в периода от 13 до 17 март – взлом и кражба от помещение на междуетажна площадка в блок на ул. Генерал Гурко, откъдето са отнети професионална прахосмукачка и шлайф машина, на обща стойност за 600 лв. По тези престъпления се водят преписки по описа на Първо РУ. Работата по разследването на престъпната дейност на лицето продължава, като се изяснява съпричастността му и към други подобни сигнали за посегателства, регистрирани в различни части на града.

При акцията от служители на Първо РУ е установен и 49-годишен мъж, автор на общо 4 поредни кражби от магазин на известна търговска верига, намиращ се в Русе. Деянията са заявени като извършени в периода от 13 до 22 февруари т.г., като мъжът е напускал магазина с незаплатени стоки на обща стойност за близо 500 лева. По регистрираните престъпления се водят преписки по описа на Първо РУ и работата по тях продължава.

Полицаи от Първо РУ са заловили и 32-годишен русенец, за който след провеждани оперативно-издирвателни мероприятия от криминалистите са събрани данни, че е извършил кражба на спортното оборудване (две рекламни пана, покривало и допълнителната дунапренена покривка на скочище за висок скок) от Градския стадион в Русе. Като щета от тази кражба е заявена сумата от 7 хиляди лева. По случая се води досъдебно производство по описа на Първо РУ. Вещите, станали предмет на посегателството, са открити от полицаите и предстои да бъдат върнати на спортния комплекс. Работата по изясняване на престъпната дейност на 32-годишния продължава, както и тази по досъдебното производство.

В хода на днешната специализирана полицейска операция служители на РУ – Две могили са извършили действия, във връзка с получен вчера сигнал за извършена кражба на златни накити – 2бр. пръстени, 1бр. синджирче и 1бр. гривна на стойност 1500 лв. от частен дом в с. Бъзовец. В имота било проникнато през отворен прозорец на приземен етаж, а накитите са били поставени на шкаф в една от стаите. Установено е, че извършител на престъплението е малолетно момче от селото. Вещите са открити и върнати на собственика им. Води се преписка по случая, по описа на РУ Две могили.

Служители на РУ – Бяла в хода на провежданата акция днес са извършили съвместни проверки със служители на РДГ – Русе, при които в два имота в с. Долна Студена са установили незаконна дървесина – съхранявани дърва за огрев, без контролни горски марки и без превозни билети. По случаите се започват преписки по описа на РУ – Бяла за престъпление по чл.235 от НК.

В хода на проверките на територията на РУ – Бяла, служители от група „Криминална полиция“ на районното управление, съвместно със служители на Митница – Русе, в имот в с. Обретеник са установили около 280 литра алкохол без бандерол. По случая ще бъде образувана проверка и регистрирана преписка по описа на РУ – Бяла, за престъпление по чл.234 от НК.

Беленските полицаи са работили и по изясняването на още един сигнал за престъпление, постъпил днес в районното управление – за извършена кражба на пари от кластна стая в учебно заведение в града. Сумата е била 60 лева, собственост на 13-годишна ученичка, а като извършител на деянието е установено момиче на 14 г. Парите са възстановени на потърпевшата. По случая е образувана преписка по описа на РУ – Бяла, за престъпление по чл.194 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Циклоф
    Лилубийският гражданин задържахте ли го? Най-голеият евач на гардо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари