Забраняват туристическите автобуси в центъра на Париж

0
Управата мегаполиса не иска големите дизелови двигатели да замърсяват въздуха
Управата мегаполиса не иска големите дизелови двигатели да замърсяват въздуха Снимка: Ройтерс

Френската столица Париж забранява туристическите автобуси в центъра на града.

Управата на многомилионния мегаполис не иска големите дизелови двигатели да замърсяват въздуха, предаде БГНЕС.

Жан-Франсоа Мартен от кметството в Париж казва за Ройтерс, че туристическите автобуси "заемат прекалено много място, пречейки на трафика и замърсяват въздуха. Ще бъдат подготвени места за паркиране извън центъра на града, където ще трябва да спират автобусите. До някои забележителности ще е възможно да се процедира както досега, автобусите да докарват туристите сравнително близо. Но това ще е позволено само ако има места за тях на специално разчертаните автобусни паркинги.

Париж чака депутатите да приемат нов закон, който да дава на кметската власт повече правомощия да налага употребата на велосипеди и електрически скутери. Кметството на столицата призовава туристическите гидове да се ориентират към организирането на велосипедни обиколки на Париж, както и пешеходни турове с инструкции чрез слушалки.

Група американски туристи смятат, че схемата трудно ще проработи и казват, че са се записали на туристическа обиколка, защото придвижването е по-лесно в организирана група. "Ще трябва да предлагат някакви по-малки автобуси, защото градът е прекалено голям, за да бъде обиколен пеша. Особено по-възрастните хора не могат да изминават такива разстояния.", казва Нанси Бейтс от Минесота.

Миналата година туристическите посещения в региона Ил де Франс, в който е Париж, достигнаха рекордните 50 милиона души. Само от 2017 това е повишение с два милиона. Франция е най-посещаваната страна в света, като през 2018 г. е посрещнала 89,4 милиона туристи.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари