Електрически велосипеди заменят тротинетките в Париж

1
Тротинетките се отправят към други европейски столици
Тротинетките се отправят към други европейски столици Видео: NOVA

Тротинетките се отправят към други европейски столици

В Париж са напът да кажат сбогом не електрическите тротинетки абсолютно доброволно. Градът реши да се откаже от този вид возила под наем, предава NOVA. Още през април, на специално иницииран референдум, близо 90 процента от парижаните гласуваха “За” тяхната забрана, заради огромния брой инциденти и смъртни случаи.

Френската столица е първата в Европа, която налага мярката. Още в началото, когато тротинетките под наем набираха скорост в Париж, кметове на други френски градове отказаха да ги допуснат на своя територия. Смъртни случаи, безредици и липса на конкрол – само за миналата година инцидентите с тротинетки са се увеличили с 42%.

Сега парижани ще се движат по-спокойно по улиците, въпреки че спирането им ще лиши от основно средство за транспорт близо 400 000 души всеки месец. Много от местата за паркиране ще се превърнат във велоалеи, местата на тротинетките ще се заемат от електрически велосипеди, а надеждите са те да са по-сигурна алтернатива за транспорт в градски условия.

Електрически велосипеди заменят считаните за опасни тротинетки, част от които напускат Париж в посока на други столици като Лондон, Рим, Копенхаген и дори Тел Авив, а най-много скутери поемат към Германия и Полша.

През 2022 г. 34 души са загинали с електрически тротинетки във Франция. Регистрираните инциденти за миналата година са над 600.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Немо
    Няма електрически велосипед. Това е електрически мотопед. Някои са по- мощни и по-бързи от мотоциклетите...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари