Забраниха селфитата на лекари

0
Медицински работници публикуват снимки на фона на пациентите си, за да ги пуснат в социалните мрежи / Снимката е илюстративна
Медицински работници публикуват снимки на фона на пациентите си, за да ги пуснат в социалните мрежи / Снимката е илюстративна Снимка: toodia.my

Италианското Министерство на здравеопазването разпрати заповеди до Ордените на лекарите и на медицинските сестри да се спрат селфитата на членовете им в болничните заведения.

Целта е да се сложи край на публикуването им в социалните мрежи, което много често води не само до компрометиране на професиите на медицинските работници, а и до на нарушаване на правото на частен живот на пациентите, пише 24 часа.

Според в.”Република” повод за министерското нареждане са силно зачестилите напоследък случаи, в които лекари, медицински сестри и санитари се снимат на фона на пациентите си след операция или в болничните стаи, превръщайки по този начин професионалната си дейност в шоу. Доста полемики предизвикаха случаи като този в Перуджа неотдавна, когато хирурзи популяризираха в социалните мрежи селфи с още несъбуден от упойката пациент, който впоследствие почина, или пък този с доктор от Пулия, който снима в асансьора добре оформените си коремни мускули под бялата престилка.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари