Забраниха на руснаците барбекю и цигари на балкона

0
Сега законът забранява използването на открит огън на балкони и лоджи на апартаменти, в общежития и хотелски стаи
Сега законът забранява използването на открит огън на балкони и лоджи на апартаменти, в общежития и хотелски стаи

Правителството на Руската федерация утвърди промени в правилата за противопожарна безопасност, които предвиждат използването на открит огън на балконите на жилища, общежития и хотели. Съответното потвърдиха за TACC от пресслужбата на Министерството по извънредните ситуации, което инициира внасянето на поправките.

Руското правителство одобри редица изисквания, насочени към осигуряване на пожарната безопасност. Сега законът забранява използването на открит огън на балкони и лоджи на апартаменти, в общежития и хотелски стаи", заяви източникът на агенцията. Така руснаците няма да могат да пекат шишчета по балконите, да палят свещи и дори да пушат, уточнява медията, предава Агенция "Фокус".

Въпреки това, забраната за пушене няма да се прилага за обособените места за пушачите. В допълнение, правилата поставят нови изисквания за осигуряване на пожарна безопасност на лечебните заведения и кината. Така киносалоните вече са задължени да информират преди прожекция публиката за това какво трябва да се направи в случай на пожар. Що се отнася до болниците, занапред отделенията за деца и тежко болни ще бъдат разположени главно на първите етажи.

Новите правила ще влязат в сила на 1 октомври.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари