Забавно видео на мечка в Родопите се превърна във фалшива новина

0
Пловдивчанин публикува клип с разходката на мечок по пътя между родопски села
Пловдивчанин публикува клип с разходката на мечок по пътя между родопски села

Пловдивчанин публикува клип с разходката на мечок по пътя между родопски села

Забавно снежно видео с разхождаща се мечка, озаглавено "По пътя Касъка - Змеица", е публикувано във Facebook профила на Джамал Чолаков. Видеото бързо предизвика и отзвук в медиите. Оказва се обаче, че клипът с мечката, отложила зимния си сън, не е сниман в българска планина.

Малко по-късно авторът на публикацията се наложи да обясни:

"Предвид създалата се новина от споделеното от мен клипче от instagram, което го коментирах че е на пътя между селата Касъка-Змеица искам да уточня, че клипът е илюстративен и мечката е Гризли, каквато нямаме в Родопите.

Определено сутринта пътувайки за гр. Девин в района на Римския мост в близост до с. Змеица видях кафява мечка, която пресичаше пътя, но за съжаление бързо се скри между дърветата и не успях да я снимам. Именно това ме подтикна да направя пост тук използвайки този клип като илюстрация на случилото се около мен, за да споделя на приятелите ми да бъдат бдителни и внимателни, че наистина край нас броди “големият звяр” .Пожелавам на всички: Бъдете здрави и щастливи, и посрещнете предстоящите празници игриво и “диво” както този черен приятел се радва на свободата си! Пазете се! Наоколо е", шеговито завършва поста си авторът на медийния шум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари