Забавните тестове в интернет са заплаха за данните ни

0
Ползвайки приложенията, които ни оприличават на актьори и анимационни герои, даваме достъп до всичките си снимки и контакти
Ползвайки приложенията, които ни оприличават на актьори и анимационни герои, даваме достъп до всичките си снимки и контакти Видео: bTV

Данните на 120 милиона потребители в най-голямата социална мрежа са изложени на опасност, предаде bTV.

Причината е популярно приложение с тестове, които ви оприличават на холивудска звезда, любим персонаж от анимационни филми или определя кое име най-много ви подхожда на характера. Така, забавлявайки се, потребителите дават достъп на приложението до всичките си снимки и контакти. Поне 60 големи компании за маркетинг в интернет ви профилират по редица показатели като потребител.

Месец след влизането в сила на регламента за защита на личните данни скандалите със социалните мрежи продължават.

Етичен хакер откри, че кодовете на популярно приложение за тестове е уязвимо. Проблемът беше решен, но данните на 120 милиона потребители вече са изложени на риск.

Индикация, че данните ви се ползват от трети компании, е получаването на реклами за стоки, които не сте търсили или сте търсили в една платформа, а ви се предлагат и от друга.

Най-лесният начин да разберете, че сте в опасност, е забавяне на работата на браузъра, защото той е задръстен от така наречените плъгини, приставки, които са сложени от трети страни, за да следят вашата дейност.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари