"За" и "против" връщането на големите ученици в клас

0
Обществото ни е крайно разделено по въпроса за мерките и връщането на децата в класните стаи
Обществото ни е крайно разделено по въпроса за мерките и връщането на децата в класните стаи Видео: NOVA NEWS

"Ние сме за безусловно връщане на учениците в клас - всички, включително и големите. И то без зелен сертификат, който е дискриминиращ"

Това каза в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS Милко Божанков от Сдружение "Обединени родители".

Според него тестването е "узаконена кражба на пари", а с лишаване на децата от присъствие в клас се нарушава Конституцията на България.

Д-р Момчил Баев от Facebook общността "Наука в кризата" заяви, че когато има опасност за общественото здраве заради вирус, който е непредсказуем, трябва да се предприемат всички мерки за ограничаване на разпространението му. Това включва и затварянето на училищата.

Според него трябва да има тестове за децата, както и да се стимулират учителите да се ваксинират. Според д-р Баев у нас се допускат прекалено много пробойни, които позволяват на вируса да циркулира.

Примерът на Франция показва, че в началото на ваксинационната кампания срещу COVID-19 близо 60% от гражданите заявяват категорично, че няма да се ваксинират. 11 месеца по-късно обаче 86 на сто от населението е имунизирано и в момента тече кампания за поставяне на трета бустерна доза. До момента над 10 милиона французи са го направили.

Затворени училища във Франция по време на пандемията не е имало, с изключение на месец и половина през миналата година. Учениците носят маски, а над 90% от учителите са ваксинирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От утре съм в отпуска! И днес като си тръгвах от офиса, трябваше да мина "странично" през вратата... Усмивката ми не се побираше в касата!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари