За една седмица в Област Русе са установени 933 случая с КОВИД-19

0
По показател 14-дневна заболяемост област Русе остава в т.нар. червена зона
По показател 14-дневна заболяемост област Русе остава в т.нар. червена зона

Само за изминалата седмица в област Русе бяха установени 933 нови случая на коронавирусна инфекция, което е приблизително 1.29 пъти повече в сравнение с периода между 2 и 8 ноември, когато в региона имаше общо 724 новозаразени

Сред добрите новини е, че броят на оздравелите бележи тенденция за растеж, като само за една седмица те достигнаха 538 души, което е с 97 човека повече спрямо седмицата от 2 до 8 ноември. За съжаление други 27 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха, което е с близо 1.17 пъти повече отколкото през предходната седмица. Тогава смъртните случаи бяха 23. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция са 3113, като активните случаи са 1723. Броят на излекуваните достигна 1302-ма, а починалите станаха 88.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 11 ноември – 218, като предходният рекорд беше на 3 ноември – 192 случая само за едно денонощие. През изминалата седмица на 13 ноември беше отчетен и положителен рекорд, а именно най-много оздравели за едно денонощие в Русенско – 124 души.

Необходимо е да се отбележи, че по показател 14-дневна заболяемост област Русе остава в т.нар. червена зона. Към вчерашна дата индикаторът показва 771.8 потвърдени случая на 100 000 души население. Съответната област се счита за влязла в червената зона след като е преминала долната граница от 120 заразени на 100 000.

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните PCR тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 9 до 15 ноември включително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари