За два дни Володимир Зеленски събра 2 милиарда евро помощ от Испания и Белгия

1
Украинският президент вчера договори 1 милиард евро за танкове и зенитни ракети при посещението си в Испания
Украинският президент вчера договори 1 милиард евро за танкове и зенитни ракети при посещението си в Испания Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Брюксел обеща на Украйна 30 изтребителя Ф-16

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес в Белгия двустранно споразумение за сигурност, включващо доставката на 30 изтребителя Ф-16. Той се срещна с белгийския премиер Александър Де Кро в Брюксел, където пристигна след посещение в Испания, предадоха Ройтерс и БТА.

"Документът включва белгийска помощ на стойност над 977 милиона евро за Украйна за тази година, както и ангажимент от страна на Белгия да оказва подкрепа през десетгодишния срок на споразумението", обяви Зеленски. Това означава, че за два дни той е осигурил на страната си военна помощ за близо 2 млрд. евро, след като в Испания вчера договори 1 млрд. евро за танкове и зенитни ракети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Путин Хуйло
    Като типична небинарна миризлива джендър курва, аз съм писал коментари от 4 до 6, разбира се, понеже съм тотален имбецил и ползвам три думи в речника, веднага се познава че съм аз. Всеки човек с малко мозък в главата разбира, че Зеленски е проститутка, която вече беше използвана и скоро ще има близка среща с идола си нациста Бандера! Иначе моята анална чакра е все така разместена и все така очаквам чеченец да я намести!
  • 5
    9
    фена на Путин
    Автентичният фен на Путин да разясни, че тези ф16 трябва да се предадат поетапно до 2027г. Брюксел ги списва, защото сащ ще ги заменя с ф35. Всички ф16 са дърти кочини и брюксел перфектно се възползва да ги замени с голяма отстъпка. Първите два ф35 ще дойдат до края на годината. Останалите 28 ще дойдат за още 3г., което е крайно съмнително заради големите проблеми с ресурсите, които има авиоиндустрията в сащ. Някой модели на бойнг слизат от конвеира с дефекти в сглобката. Друго: тепърва мислят къде да ги разполагат, защото братлетата изораха на укронацистите летищата и само ги чакат да се появят за да ги пръснат още на земята. Най-интересното е, че планират да ги държат и излитат от летище извън пределите на украйна, натовска база, за да не ги изпепели Русия, но това означава ескалация от сорта на да пратят натовска пехота в украйна и много им пари под гъза. Това е един рекламен пиар извлечен от хитрият трик на белгия да си подмени старите бракми с нови по ниска цена. Лапайте мурджовци мръвки.
  • 6
    8
    Sтанко
    Евраци и долари ще намерите, но живота на каймака на обществото на урките не може да върнете! Само с пари - не можете да спечелите!!!
  • 6
    7
    Джендъркрация
    Джендъркрацията изповядва- всеки има право на мнение. Само че мнението трява да бъде правилното мнение!
  • -3
    6
    Путин Хуйло
    Ватенки Ко ревете за Украйна а не за вашата кочина...да е а и боклуците ви азиатски
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари