Юрий Борисов: Защо ме отведоха с белезници, щом съм само свидетел?

0
Не съм получил призовка, а в моя дом правиха 4 часа обиск
Не съм получил призовка, а в моя дом правиха 4 часа обиск

В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса - дали съм давал информация на Русия и какво съм получил в замяна.

От своя страна аз пък настоявам за факти, които да навеждат на мисълта, че изпълнявам шпионска дейност, защото в противен случай такъв подход е страшен - да те обвинят в шпионаж.

Това обясни в ефира на NOVA бившият главен редактор на в-к ''Дума'' Юрий Борисов по повод съмненията, че е шпионирал в полза на руската държава.

"Мисля, че тук има желание за сплашване. А Решетников е един пенсионер. С него се познаваме във връзка с дейността на движение “Русофили”, с православни дейности… не знам защо този контакт се счита за нещо криминално'', коментира още той и допълни, че са обсъждали социологически проучвания с него.

"Има политическа поръчка, но това, което чувствам, е, че има едно сплашване спрямо тези, които изразяват своето неодобрение относно външната политика на България, която е папагалска. Тази позиция не ни харесва'', каза Борисов.

"Твърдят, че съм свидетел, а защо ме разкарват с белезници тогава? Не съм получил призовка, а в моя дом правиха 4 часа обиск. Мога да се защитавам сам, нямам нужда от адвокатска защита'', завърши бившият главен редактор на "Дума''.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари