Юнкер: След 12 април няма да има други удължавания за Брекзит

0
Рискуваме да подкопаем правилното протичане на европейските избори и функционирането на Европейския съюз, заяви председателят на Европейската комисия
Рискуваме да подкопаем правилното протичане на европейските избори и функционирането на Европейския съюз, заяви председателят на Европейската комисия Снимка: Ройтерс

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че няма да има повече краткосрочни удължавания за Брекзит, след като крайният срок 12 април настъпи, съобщи Политико, предава БГНЕС.

Ако камарата на общините излезе с позиция до тази дата, удължавания и кратки удължавания няма да бъдат възможни”, каза той пред европейския парламент.

След 12 април ние рискуваме да подкопаем правилното протичане на европейските избори и функционирането на Европейския съюз”, заяви Юнкер.

Той също добави, че сценарият за излизане без сделка на 12 април е „все по-вероятен”.

Ръководителят на Комисията заяви, че ЕС се подготвя да добави „политическа гъвкавост към Политическата декларация” и че Комисията ще трябва да изчака да приключат разговорите между британския премиер и лидера на опозицията.

По-рано Юнкер и германският канцлер Ангела Меркел заявиха готовността си да се борят до последно за излизането на Великобритания със сделка.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари