Юнкер потвърди: Свободното движение на хора в ЕС остава

0
Свободното движение на хора в ЕС е основно право в общността
Свободното движение на хора в ЕС е основно право в общността

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер потвърди, че свободното движение на хора в Европейския съюз (ЕС) ще остане непроменено, тъй като това е основно право в общността.

"Няма да променяме това, тъй като това е основна свобода в Европейския съюз", посочи Юнкер по време на посещение в Словакия, която от днес поема  председателството на ЕС, предаде БГНЕС.

По време на своето изказване той също така призова британските власти да изяснят своите намерения след референдума за напускането на съюза от 23 юни. "Искам да бъда напълно ясен – няма да има преговори преди уведомление. Нямаме време за губене", посочи той.

Коментарът на Юнкер идва след като по-рано източник от "Даунинг стрийт" съобщи, че премиерът в оставка на Великобритания Дейвид Камерън е казал на европейските лидери, че трябва да обмислят реформи върху правилата за свободно движение. Според източника Камерън е заявил, че Лондон и Брюксел трябва да имат колкото се може по-близки икономически отношения, но ключът за това е като се обмислят реформи при свободното движение

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари