„Юнион-Ивкони“ евакуира пострадали българи от Лариса

0
Молба за съдействие от пострадалите български граждани е постъпила в Генералното консулство в Солун
Молба за съдействие от пострадалите български граждани е постъпила в Генералното консулство в Солун Снимка: Facebook

Молба за съдействие от пострадалите български граждани е постъпила в Генералното консулство в Солун

Над 10 български граждани от района на Лариса бяха евакуирани днес от автобусна компания "Юнион-Ивкони" за България. Молба за съдействие от пострадалите български граждани е постъпила в Генералното консулство в Солун, от където поискаха съдействие от автобусния превозвач, който се отзова на призива за помощ и превози безплатно пострадалите българи и остава в готовност за помощ, съобщи Труд.

Към момента няма бедстващи българи в Гърция, според информация на дипломатическата ни мисия в Солун, където следят ситуацията денонощно.

Вчера бяха извозени около 30 български граждани по вода с хора от бреговата охрана до град Волос и после до Солун.

България има готовност да съдейства, ако е необходимо транспортиране или евакуация на български граждани, засегнати от наводненията в Гърция, коментира пред журналисти вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

"МВнР следят ситуацията, в постоянен контакт сме с генералния консул в Солун", посочи тя.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, който е на обиколка в пострадалите от бурята региони обеща пълна подкрепа и ресурси за справяне с опустошителните последици от бурята Даниел в Централна Гърция.

Селата Фалани, Кулоури и Дасохори, разположени близо до град Лариса в района на Тесалия в Централна Гърция, получиха заповеди за евакуация в петък като предпазна мярка в отговор на въздействието на бурята Даниел, която удари региона. Всички квартали по бреговете на реката в Лариса в момента са потопени. Положението в Тесалия е тежко, много къщи и дори цели села тънат в калта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари