Явор Бахаров отървава затвора за четвърти път

1
По сегашното си обвинение Бахаров рискува само глоба, но не и затвор
По сегашното си обвинение Бахаров рискува само глоба, но не и затвор Снимка: bTV / стоп кадър

По сегашното си обвинение Бахаров рискува само глоба, но не и затвор

И все пак миналото ми деяние беше съвсем сериозно. Това е... Така актьорът Явор Бахаров коментира поредния си арест, свързан с наркотици.

В неделя той бе заловен от полицаи с марихуана. Количеството е много малко - около 0,25 г. С него може да се свие едва четвъртинка от цигара с джойнт. Затова ще се размине само с глоба, макар да е в изпитателния срок на условна присъда за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

След последните преживявания съм поел по друга посока в живота си. Бачкам и всичко е наред, обясни актьорът пред журналисти, след като излезе от столичното 4-о районно.

Това, според мен, е незначителен случай. Става въпрос за 0,25 г. в джоба от съответното вещество, каза актьорът.

Обясни, че бил спрян от полицията след репетиция. Първоначалните информации от неделя вечерта бяха, че Бахаров бил видян от полицаите да се разхожда по улицата и да пуши трева.

Според адвоката му Денислав Асенов случаят дори не трябва да се разглежда като маловажен. Според обвинението от Наказателния кодекс Бахаров може да получи до 1000 лв. административна глоба, пише 24 ЧАСА.

Към настоящия момент имаме само ескпертна справка. Говорим за части от грамове, които дори не могат да се видят какво са. Чака се експертиза, каза юристът. Според него това е пиар акция на прокуратурата. Асенов обясни, че Бахаров е пуснат без мярка за неотклонение. Посочи и че трябва да се изчака да се произнесе съдът, като изрично подчерта, че той е “мъдър”. И призова журналистите да гледат постановките на Бахаров.

Интересното в случая е, че в закона няма записано какво точно е “маловажен случай”. Има тълкувателно решение на Върховния касационен съд, но и в него няма определено точно колко количество дрога следва да се разглежда така. Обикновено, но не задължително прокурорите преценяват да подведат някого под отговорност за маловажен случай, когато е заловен с до 0,5 г. дрога.

За Бахаров това е пореден проблем със закона. През юни м.г. той получи година условно с 4 г. изпитателен срок по делото, че е карал пиян с 1,43 промила алкохол и дрогиран с марихуана и кокаин. Присъдата бе на окръжния съд в Благоевград за случай от февруари 2020 г. На първа инстанция в Разлог актьорът беше наказан ефективно. Втората инстанция отмени затвора и вместо това му наложи задължителни периодични срещи с пробационен служител.”

В миналото 37-годишният актьор имал наказание пробация за хулиганство, което е изтърпяно в края на 2019 г. На 27 юли 2016 г. пък сключил споразумение, одобрено от съда в Бургас, че на 20 юли около 2 ч в района на хотел край Созопол е шофирал с 1,39 промила алкохол. И тогава, както и след случая в Банско, изразил съжаление и обещал повече да не се качва пиян зад волана.

Наказанието му е било 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, 150 лв. глоба и да не шофира 9 месеца. Заради това, че изпитателният му срок бил изтекъл няколко месеца преди да бъде хванат в Банско, както и че е платил глобата си, Бахаров отърва затвора през 2021 г.

Причината сега да не влезе на топло е член 68 от НК. Ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което, макар и след този срок, му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той изтърпява и отложеното наказание, гласи той. А по сегашното си обвинение Бахаров рискува само глоба, но не и затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Спокойно,
    Някой ден ще попадне на по-корав съдия и ще изгрее и неговата звезда в затвора!
  • -4
    2
    daskal
    Баси глупостите! За половин цигара... Из Русе постоянно летят с колите си надрусани и нередовни кретени, които са хиляди пъти по-вредни и опасни!
  • 9
    1
    Който и да е
    Ох, отдъхнах си, че се бях притеснил за момчето да не го подложат на трансджендър операция в затвора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари