Япония продава GPS обувки

0
Обувките са изработени от черна изкуствена кожа /снимката  е илюстративна/
Обувките са изработени от черна изкуствена кожа /снимката е илюстративна/

Японска компания започна продажбата на GPS обувки, с които да помогне на възрастни хора, страдащи от нарушения на паметта.

Освен това те ще може да се използват от деца и от всички, които могат да се изгубят при обиколките си в големия град, пише Economic

Технологията е следната - на токчето на лявата обувка се монтира малък чип, използващ мобилна мрежа. Той се свързва в реално време с компютър или мобилен телефон и дава информация за местоположението на съответния човек. След регистриране на акаунт и получаване на парола, собственикът на обувките може да бъде проследен от семейството си, познати и медицински работници. 

Компанията отдавна се опитва да намери решение за проблема на възрастните хора. Преди време тя бе изобретила медальони с GPS, но скоро стана ясно, че те не са достатъчно ефективни, защото възрастните ги забравяли вкъщи, също както и телефоните си с GPS. Новият метод звучи доста по-обещаващо, тъй като човек не излиза от дома си без обувки, пише ТАСС.

Обувките са изработени от черна изкуствена кожа. Те струват 35 000 йени ($285). На месец трябва да се плащат по още 1 500 йени ($12) за комуникационни разходи. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари