Яйца и пилешко - двойно по-скъпи, ако са родно производство

0
Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна
Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна

Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна

По-скъпо родно производство – яйца и пилешко месо, в сравнение с вносното. Това отчита държавния сайт за следене на цените на дребно, предава bTV.

За крайния потребител пилешкото филе от България е в пъти по-скъпо, стигайки до средна цена от около 14,89 лв. За сметка на месото внос от чужбина, което е на цена от 9,68 лв.

Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна. Ако вносното можем да го намерим в търговската мрежа на цена от 4,72 лв., то цяло пиле от България струва около 7,82 лв.

Драстично се разминаване има и при цената на яйцата. За един брой български яйца плащаме 0,47лв., докато тези внесени от трети страни са на цена от 0,20 лв.

Обичайно за този период на годината търговците отчитат скок в потреблението на яйца и пилешко месо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ТаКа Ще Е
    Като не искате и мълчите за ядрен ТоК и давате реакторите на УсРаЙнА.Така ще е докато търпите Енерго Разпределителните Дружества.Така ще бъде докато мълчите.Ше ядете ксквото Ви "Внесат и подадат". И лайна ще ядете на края.Ще пиете каквото Ви наливат на Вас и децата.Както наредят така ще скачате.Защото сте страхливи,крадливи и прости цървули.Ще лазите даже.
  • 2
    2
    ...
    Ако са от ония смешник Пилето на Градус, мерси, яжте си ги Вие. Хормоните и водата там са повече от месото.
  • 5
    1
    Хаха
    Да си ги ядат алчните мърши
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари