Взривиха втора охладителна кула на „Топлофикация Русе“

3
Движението по улица „ТЕЦ – Изток“ беше спряно в 17:30 часа
Движението по улица „ТЕЦ – Изток“ беше спряно в 17:30 часа Видео: NOVA

Движението по улица „ТЕЦ – Изток“ беше спряно в 17:30 часа

Днес, в интервала от 17:30 до 18 ч., във връзка с разрушаването на охладителна кула № 3 на „Топлофикация Русе“ АД, временно е спряно движението по ул. „ТЕЦ – Изток“ в град Русе. Отцеплението на района, в който ще се извършат взривните действия, е подсигурено от служители на изпълнителите на проекта и Второ РУ на МВР.

След обстойна проверка на мястото на взрива, пътното платно по ул. „ТЕЦ – Изток“ ще бъде освободено за движение след 18 ч.

Вижте още едно видео с рухването на кулата:

Припомняме ви, че първата кула бе съборена на 22 юли. На разчистеното място ще бъдат поставени газови когенератори. Целта е чрез тях да се произвежда енергия само от природен газ през летните месеци. „Чрез поетапната замяна на въглищата с биомаса и синьо гориво, ще намалим чувствително въглеродните емисии и производството ни става все по-екологично“, коментира изпълнителният директор на дружеството инж. Севдалин Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    грабда
    Хората искат да направят така, че лятото да не се спира, а да има топла вода, но коментар1 само шпиони му се превиждат.
  • 9
    1
    ;'';;'
    Цялата ни държава я рушат американски агенти/шпиони, толкова са много, че не можем да изброим имената им! По бясното им плюене ще ги познаете, но знайте, че те са се продали за пари на чужда държава и прокарват американска пропаганда в България!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари