Вятър и дъжд ни чакат в средата на новата седмица

6
Температурите ще се понижават
Температурите ще се понижават

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи без съществена промяна.

До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса до предимно ясно. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Утре преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места северозападните райони. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево, в сутрешните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, цитирани от БТА.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купесто-дъждовна облачност и във вторник в Северна и Западна България, а в сряда главно в Източна ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в отделни райони и градушки. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, в сряда ще се усили до умерен. ъ, в сряда максималните ще са между 29 и 34 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари