Атанас Атанасов: Този опит да се пробутва Борислав Сарафов няма да мине

0
Ние поискахме оставката на Сарафов преди тази на Гешев, заяви съпредседателят на ДБ
Ние поискахме оставката на Сарафов преди тази на Гешев, заяви съпредседателят на ДБ Видео: NOVA

Ние поискахме оставката на Сарафов преди тази на Гешев, заяви съпредседателят на ДБ

Нов главен прокурор няма. Изпълняващ длъжността не е същото. Главният прокурор се избира от Пленума на ВСС, затова протестираме, това е влизане през задния вход”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

След взрива срещу кортежа на Гешев, поискахме оставката на Сарафов, преди тази на Гешев. И то не само заради изявлението му тогава, а заради много стари прегрешения. Този опит да се пробутва Сарафов няма да мине. А ако мине – много лошо за българското общество”, каза Атанасов.

Новият ВСС трябва да избере новия главен прокурор”, заяви още Атанасов.

Освен това трябвало да се придвижат промени в Конституцията, която да определи правомощията на главния прокурор. Новият министър на правосъдието щял да внесе точка в дневния ред на Пленума на ВСС за преразглеждане на решението на Прокурорската колегия.

Видяхме как действаше Пленума на ВСС за отстраняването на Гешев – там има едно контролирано мнозинство, което действа по разпореждане”, смята Атанасов.

Той каза, че от ПП-ДБ са поели „тежкия риск” да поемат управлението на страната, за да се прекрати политическата криза. „Трябва да се приемат редица закони, за Шенген, за преодоляване на кризата. Има изтекли мандати на органи в страната – над 20. Някои приключват втори мандат – това е абсурдно. Наясно сме, че може да понесем щети”, каза Атанасов.

Той коментира и поискания имунитет на Кирил Петков.

Ние поискахме Парламентарната комисия. На мен ми беше интересно на какво основание е възобновено делото на Кирил Петков. Върнато без нито един аргумент. Очевидно става въпрос за политическа поръчка”, смята Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    абе гномче,
    ти не избираш, нито доносническа българия! що не си подготвихте законовата база, нали сте супер дупер специалисти?!? права е дуловската гаубица, аматьори сте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари