Всички ученици в общини с над 750 болни на 100 000 ще учат онлайн от днес

0
На малките ученици се дава няколко дни гратисен период
На малките ученици се дава няколко дни гратисен период

Всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн от днес.

Към момента това са София-град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Министърът на образованието и науката в служебното правителство проф. Николай Денков издаде вчера заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г., припомня БТА.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от първи до четвърти в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция. До 16.00 часа вчера в МОН не е получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София-град и засегнатите общини.

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021/2022 година в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани в сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри, информират от образователното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари