Врачанин лови трофейни щуки в река Огоста

3

Стефан Димитров е успял да провокира хищническия инстинкт на рибата дори в студено време

Щука 4.5 кг е поредното постижение на врачанския спинингист Стефан Димитров (на 32 години) при скорошен риболов по река Огоста. Той замятал въдица в землището на село Кобиляк, в община Бойчиновци, област Монтана, съобщават от Съюза на ловците и риболовците у нас.

Заложил на доказана примамка – воблер Orbit 110, и успял да провокира хищническия инстинкт на щуката дори в студено време. Смята това за достоен завършек на сезона на щукарския риболов, но знае ли човек, нищо чудно да има и други риболовни емоции.

Димитров влезе с гръм и трясък в тазгодишния конкурс „Най-голяма риба 2022“ на в. „Рибар“ с уловената през лятото (през месец юли) щука с тегло 8.5 кг.

И тогава е замятал в река Огоста, само че в покрайнините на село Михайлово. Заложил на вярната му спинингова въдица, а печелившият воблер е бил Orbit 130 на Patagonia. Хванал е рибата в следобедните часове, при първото замятане на избраното място. Битката била много ожесточена, но все пак се справил сам и измъкнал трофея, въпреки множеството перипетии, свързани с яростната ѝ съпротива.

Лятната щука на запаления спинингист е неговото лично рекордно постижение. Дотогава е имал в актива си щуки по 3-4 кг.

На едната снимка е декемврийската щука 4,5 кг, а на другата е тази от юли – 8,5 кг. Разликата е очевидна в полза на летния му рекорд, но пък двете са му еднакво ценни, понеже макар и по-малка, сегашната е извадена в зимни условия, а това носи много адреналин.

Стефан Димитров споделя, че в река Огоста има много голяма популация от щуки, а все по-често се хващат и трофеи от там. Това е любимата му река, макар че замята въдици и по други реки и язовири в Северозапада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    хахаха
    Абе Огоста е най-браковската река в цяла България. Божо папарака и ония монтанеца го обявиха. Следва я Тунджа. Блъскат я с ток всяка нощ, разни деградирали бивши дърти ченгета и друга подобна сган. Тези щуки да не са с гумени люспи ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари